Direct naar artikelinhoud
Update

Kortrijk schuift Walem opzij

Kortrijk schuift Walem opzij

KV Kortrijk heeft de samenwerking met trainer Johan Walem beëindigd. Dat deelde de West-Vlaamse eersteklasser vandaag mee. Assistent Karim Belhocine neemt het voorlopig over.

Dat het ontslag zeker niet uit de lucht komt vallen, blijkt uit onze analyse van het turbulente seizoen van KV Kortrijk. Lees de tien opvallende etappes uit de ophefmakende periode van de club op HLN Sport PLUS, nu één maand gratis en geen betaalgegevens nodig.


"Het bestuur besliste vandaag na intern overleg dat er onvoldoende perspectief aanwezig is voor een verdere samenwerking met Johan Walem", meldt Kortrijk.
    
De 44-jarige Walem kwam begin dit seizoen aan het roer te staan bij Kortrijk. Voordien was de voormalige Rode Duivel coach van de Belgische beloften. Bij zijn ex-clubs RSC Anderlecht en Udinese was hij eerder ook al als trainer van de beloften aan de slag.
    
Na 25 speeldagen neemt Kortrijk met 29 punten de tiende plaats in de Jupiler Pro League in. Afgelopen zaterdag werd er 1-1 gelijkgespeeld tegen hekkensluiter Westerlo.

Twitter bericht wordt geladen...

Trainerswals seizoen 2015-2016

De trainerswals in het seizoen 2015-2016 in de hoogste voetbalklasse:

. 28 augustus 2015: Het eerste trainersontslag van het seizoen is een feit. Bij Standard wordt de Serviër Slavoljub Muslin na nog geen drie maanden dienst op straat gezet. Hij betaalt het gelag omwille van de matige competitiestart (met amper zeven op vijftien) én de uitschakeling in de play-offs van de Europa League tegen het Noorse Molde. Assistent Eric Deflandre neemt voorlopig over.

. 7 september 2015: Yannick Ferrera volgt de ontslagen Muslin op bij Standard. De 34-jarige Ferrera komt over van reeksgenoot Sint-Truiden en ondertekent bij de Rouches een contract tot medio 2017.

. 8 september 2015: De Noord-Ier Chris O'Loughlin is bij Sint-Truiden de opvolger van de naar Standard Luik vertrokken Yannick Ferrera. O'Loughlin was de assistent-coach onder Ferrera en krijgt als T2 de voormalige Zuid-Afrikaanse international Benni McCarthy.



. 24 oktober 2015: Bob Peeters wordt ontslagen als coach van Lokeren. Hij wordt verrassend de laan uitgestuurd na een 1-2 zege bij Westerlo. Lokeren is na 12 speeldagen 14e in de stand met 11 punten.

. 25 oktober 2015: Georges Leekens wordt bij Lokeren voorgesteld als opvolger van Bob Peeters. De voormalige bondscoach van de Rode Duivels zet zijn handtekening onder een contract tot het einde van het seizoen, met één jaar optie.

. 24 november 2015: OHL zet Jacky Mathijssen aan de deur. Drie dagen na het 1-3 verlies tegen Genk (de vijfde nederlaag op rij) wordt de Limburger ontslagen omdat de spelers, volgens het bestuur, hem niet meer steunen. OHL staat na zestien speeldagen op de vijftiende en voorlaatste plaats.

. 25 november 2015: Harm van Veldhoven is niet langer coach van KVC Westerlo. Hij moet boeten voor de slechte competitieresultaten van de rode lantaarn. Assistent Vedran Pelic neemt voorlopig over.

. 26 november 2015: Bob Peeters, na 12 speeldagen ontslagen bij Lokeren, volgt Harm van Veldhoven op bij Westerlo. Emilio Ferrera is de opvolger van Jacky Mathijssen bij Oud-Heverlee Leuven. Zowel Westerlo als OHL verkeren na zestien speeldagen in degradatiegevaar. Met 12 punten delen ze de laatste plaats.

. 19 januari 2016: Moeskroen-Péruwelz ontslaat Cedomir Janevski. De Henegouwse club zakte naar de voorlaatste plaats.

. 20 januari 2016: Glen De Boeck volgt Cedomir Janevski op als trainer van Moeskroen-Péruwelz. Hij tekent een contract tot het einde van het seizoen.

. 8 februari 2016: KV Kortrijk ontslaat trainer Johan Walem. Assistent Karim Belhocine neemt het voorlopig over. .

Twitter bericht wordt geladen...