Direct naar artikelinhoud

IJsland gaat voor winst: 'No worries, my Dutch friends'

De kans dat het Nederlands elftal zich komende zomer mag melden in Frankrijk voor het Europees kampioenschap is minimaal, maar IJsland zal er in ieder geval alles aan doen om Oranje te helpen. Dat hebben voetballers Kolbeinn Sigthórsson (oud-AZ en Ajax) en Alfred Finnbogason (oud-SC Heerenveen) laten weten.

Alfred Finnbogason (L) en Kolbeinn Sigthorsson (R) vieren een doelpunt van IJsland tegen LetlandBeeld anp

Nederland staat vierde in de poule op twee punten van nummer drie, Turkije. Doordat de Turken op basis van het onderling resultaat boven Nederland zullen eindigen - als beide landen evenveel punten halen - moet Turkije aanstaande dinsdag verliezen van IJsland. Alleen dan kan Oranje, mits het thuis wel zelf wint van Tsjechië, zich nog plaatsen voor de play-offs voor een EK-ticket.

Sigthórsson zei na het duel tegen Letland (2-2) dat zijn land in ieder geval vol voor de winst zal gaan. 'Wij gaan naar Turkije om drie punten te pakken. We zijn er op gebrand om de poule te winnen.' IJsland staat nog altijd eerste in de poule met een punt voorsprong op Tsjechië.

Finnbogason, die twee seizoenen voor SC Heerenveen speelde en tegenwoordig spits is van het Griekse Olympiakos, liet via Twitter weten: 'Mooi om te zien dat de Nederlanders ons steunen. Maak je geen zorgen, mijn Nederlandse vrienden.'

Twitter bericht wordt geladen...