Direct naar artikelinhoud

KNVB: Blind blijft bondscoach, ook bij mislopen EK

Danny Blind blijft de bondscoach van het Nederlands elfal, ook als Oranje het EK van volgende zomer in Frankrijk niet haalt. Dat zei Bert van Oostveen maandag in gesprek met Metro.

Bert van Oostveen, directeur KNVBBeeld anp

'We gaan bij de KNVB geen gekke dingen doen. Danny zit na de wedstrijd tegen Tsjechië ook nog gewoon of de bank. Of dat nou tijdens een play-offduel is of tijdens een oefenwedstrijd, dat maakt niet uit', zo zei Van Oostveen.

'Hij heeft een contract tot en met het WK van 2018 en ergens in 2016 hebben we een evaluatiemoment', aldus Van Oostveen. 'We vinden dat Danny goed bezig is en hij kan rekenen op steun van de KNVB en die moet hij ook van het Nederlandse volk krijgen.'

Blind volgde in juli Guus Hiddink op als coach van Oranje, die er niet in slaagde de ploeg aan het voetballen te krijgen. Blind begon dramatisch met een nederlaag in eigen huis tegen IJsland (0-1) en een forse nederlaag in Turkije (3-0). Afgelopen zaterdag zag Blind Oranje wel met 1-2 winnen op bezoek bij Kazachstan.

Bondscoach Blind: 'Ik geloof in verlies Turkije'

Bondscoach Danny Blind heeft er nog altijd geloof in dat het Nederlands elftal zich zal plaatsen voor de play-offs voor een EK-ticket. Dat zei hij maandag tijdens een persconferentie. Nederland moet dan winnen en is afhankelijk van IJsland, dat de volle buit moet pakken in Turkije.