Het slachtoffer in Ottawa was een jonge vader

© Instagram

Korporaal Nathan Cirillo was pas deze week naar de Canadese hoofdstad Ottawa geroepen om de wacht te houden aan het Nationale Oorlogsmonument. Woensdagochtend werd de jonge vader neergeschoten door de extremistische schutter Michael Zehaf Bibeau.

Simon De Vriendt

Alle vlaggen in Ottawa hangen vandaag halfstok ter nagedachtenis van Nathan Cirillo.

Het leven van Cirillo draaide rond zijn zesjarige zoontje en zijn twee honden. De relatie met de moeder van de jongen was stukgelopen.

 

What a good weekend :) #Family

A photo posted by Nathan Cirillo (@ncitaly) on

Cirillo had nog maar net zijn militaire opleiding afgerond. Voordien werkte hij als fitness-trainer. ‘Hij had een eeuwige glimlach op zijn gezicht’, vertelt boezemvriend Peter DiBussolo aan de Ottawa Citizen. ‘Hij probeerde altijd een praatje te maken. Het was een open man, die wist hoe hij plezier moest maken.’

Vertegenwoordigers van het leger bezochten woensdagavond de familie van Cirillo in Hamilton. Zijn moeder reisde af naar Ottawa, zijn vader bleef samen met de zussen van Cirillo thuis.

Cirillo stond pas sinds begin deze week aan het herdenkingsmonument, en zou de opdracht ook maar tijdelijk vervullen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen