'Vliegtuig dat noodlanding moest maken in Bali was niet gekaapt'

Een vliegtuig van de Australische vliegtuigmaatschappij Virgin Blue heeft een gedwongen landing moeten maken op Bali, op Depansar Airport. Het vliegtuig was echter niet gekaapt. Dat zegt Virgin Australia.

mtm, rvs, lbo

Een dronken en onhandelbare passagier had voor een noodsituatie gezorgd aan boord van het vliegtuig waardoor dat een noodlanding moest maken. Dat bevestigt Virgin Australia.

Omdat de man geprobeerd had de cockpit binnen te dringen, was er even vrees dat het om een kaping ging, maar dat wordt ontkend door de vliegtuigmaatschappij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van zodra het vliegtuig geland was, werd de dronken passagier opgepakt. Dat gebeurde volgens een passagier van een ander vliegtuig op Denpasar Airport met veel machtsvertoon: 'Er kwamen zeker vijf voertuigen aangereden naar het vliegtuig op de tarmac, waaronder oook een militair voertuig. Verschillende mannen in uniform stapten uit en liepen richting het vliegtuig.'

Het vliegtuig werd daarna na een ander deel van de luchthaven gebracht.