Engelse voetbalbond gaat Mourinho vervolgen

© EPA

De Engelse voetbalbond FA heeft woensdag via haar website aangekondigd dat het Chelsea-coach José Mourinho gaat vervolgen voor de sarcastische uitspraken na de wedstrijd tegen Sunderland van 19 april jongstleden. Mourinho zei toen dat ‘de ref fantastisch was’.

dmm

De Portugees was niet te spreken over de spelleiding van scheidsrechter Mike Dean in de met 1-2 verloren thuiswedstrijd tegen Sunderland. Mourinho gaf achteraf een bijzonder sarcastische visie op diens spelleiding. ‘Ik wil hem feliciteren. Zijn prestatie was ongelooflijk. Ook scheidsrechtersbaas Mike Riley wil ik feliciteren, want wat de refs de voorbije maanden tonen is echt ongelooflijk. Dank u daarvoor’, klonk het.

De FA laat die uitspraken niet zomaar over zich heen gaan. ‘Hij wordt vervolgd voor wangedrag na de wedstrijd’, staat te lezen op de site van de bond. ‘Met zijn uitspraken stelt Mourinho de integriteit van de scheidsrechter en Mike Riley in vraag.’

Ook Mourinho’s assistent Rui Faria wordt vervolgd. Hij zou in de 83ste minuut van de wedstrijd ongepast taalgebruik gehanteerd hebben tegenover de vierde scheidsrechter.

En last but not least wordt ook emiddenvelder Ramires op het matje geroepen, voor een elleboog op Sunderland-speler Sebastian Larsson in de 42ste minuut van de partij. “De scheidsrechter zag de fase niet, maar ze staat wel op de videobeelden. Het gaat om gewelddadig gedrag”, klinkt het bij de FA.

Ramires krijgt tot donderdagavond 24 april de tijd om zich te verantwoorden bij de FA. De deadline voor Mourinho en Faria ligt wat later, namelijk op 28 april.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen