Zus van baby met hersenvliesontsteking ook besmet

© Shutterstock

In het West-Vlaamse Rumbeke, nabij Roeselare, is een tweede geval van hersenvliesontsteking vastgesteld. Het gaat om de oudere zus van een baby die een week geleden de aandoening opliep. Zowel de baby als het nieuwe slachtoffer werden opgenomen in het ziekenhuis.

rrln

Vorige week vrijdag werd bij een baby van kinderdagverblijf KIDZ de dodelijke bacteriële variant van hersenvliesontsteking vastgesteld. Uit voorzorg werden 31 andere kinderen van het kinderdagverblijf naar de dokter gestuurd voor een antibioticakuur. Nu blijkt dat ook bij de oudere zus van het jongetje, een kleuter, dezelfde vorm van de ziekte werd aangetroffen. Zij werd afgelopen weekend in het ziekenhuis opgenomen, meldt VTM Nieuws.

Er wordt onderzocht of het tweetal een genetische aanleg heeft om hersenvliesontstekingen op te lopen. De besmetting wordt doorgegeven door hoesten via direct contact met speeksel.

De school van het meisje is geïnformeerd over de situatie. Ouders van kinderen uit de klas van de kleuter hoeven zich echter geen grote zorgen te maken, zegt Barbara De Poorter van het zorgbedrijf van Roeselare. “Eigenlijk is besmetting maar mogelijk bij intensief contact of als de kinderen in dezelfde ruimte slapen”. Klasgenootjes hoeven dan ook niet behandeld te worden, maar de ouders moeten waakzaam. “Uiteraard raden we aan om de volgende weken waakzaam te zijn en bij twijfel een huisarts te contacteren.”

De broer en zus maken het beide al bij al goed.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen