Soldaat die jaren vast zat voor moord op Taliban-strijder komt binnenkort vrij

Sergeant Alexander Blackman, beter gekend als Marina A, heeft in beroep een lichtere straf gekregen. Blackman had in 2011 een Talibanstrijder doodgeschoten en werd in 2013 veroordeeld voor moord. De rechter beslist nu dat de straf te zwaar was en dus kan de marinier vrijkomen binnen twee weken.

bapl

De 42-jarige marinier werd in 2013 veroordeeld voor de moord op een Talibanstrijder in Afghanistan. Hij werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Deze straf werd in beroep gereduceerd van moord naar doodslag en de nieuwe straf werd 7 jaar. Dit zorgt ervoor dat de marinier binnen twee weken al vrij kan komen omdat hij al de helft van zijn straf heeft uitgezeten.

De nieuwe uitspraak werd door aanhangers van Blackman onthaald met opluchting. Zijn echtgenote wandelde de rechtszaal uit en werd onthaald door aanhangers met champagne en doedelzakken. De vrouw van Blackman heeft met behulp van Daily Mail lezers zo’n 800.000 pond in de verdediging van haar echtgenoot gestoken. “Dit is het moment waar we allen zo hard voor gevochten hebben”, zegt Mevrouw Blackman in een toespraak aan het publiek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen