Dit is de dochter van de terrorist van Londen: haar vader wilde dat ze een boerka droeg, maar dat was zij duidelijk niet van plan

© *

Haar vader, de man achter de dodelijke terreuraanslag in Londen van vorige week, eiste dat ze een boerka zou dragen, maar daar wilde Teegan Harvey niet van weten. Meer nog de intussen achttienjarige dochter van Khalid Masood bleef rebelleren tegen de plotse bekering tot de islam van haar vader. Ze deed dat onder meer door in een erg uitdagend kleedje naar haar eindejaarsbal te gaan.

mtm

LEES OOK. Wie was Khalid Masood, alias Adrian Ajao, de terrorist van Londen?

Adrian Russel Ajao verliet zijn vrouw tien jaar geleden en bekeerde zich tot de islam. Hij veranderde zijn naam in Khalid Masood en kwam steeds vaker in contact met de politie. Onder meer voor geweldmisdrijven en ongeoorloofd wapenbezit. Links met terrorisme waren er niet tot hij vorige week - woensdag 22 maart - toesloeg in Londen. Eerst maaide hij meerdere voetgangers neer op de Westminster Bridge en vervolgens stak hij nog een agent neer voor het Britse parlement. Meteen na de aanslag werd hij doodgeschoten door de ordediensten. Bij de aanslag zouden vier dodelijke slachtoffers vallen.

Zus wel bekeerd

Masood deed er alles aan om zijn twee dochters te overtuigen om ook voor de islam te kiezen. Bij de oudste - de intussen 24-jarige Andi - lukte dat. Zij volgde haar vader naar Birmingham, waar ze altijd gezien wordt in traditionele kledij. Volgens buurtbewoners zou de 24-jarige onlangs zelf bevallen zijn. Masood zou dus pas grootvader geworden zijn voor zijn terreurdaad.

Bij de zes jaar jongere Teegan had hij heel wat minder succes. Zij bleef bij haar moeder wonen en groeide uit tot een goede studente, door iedereen graag gezien op haar school. Dat ze altijd is blijven rebelleren tegen het geloof dat haar vader wilde opdringen, bewijst ze met foto’s op sociale media. Zo plaatste ze in mei van vorig jaar een foto online, waarop ze te zien is in een laag uitgesneden, uitdagen kleedje dat ze droeg voor het eindejaarsbal van haar school.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op dit moment woont Teegan nog altijd bij haar moeder en haar nieuwe vriend, in Kent. Volgens een vriend van de familie is Masood volledig verdwenen uit het leven van Teegan. “Ze had het nooit over haar vader, voor dit gebeurde wist ik echt absoluut niets van hem”, luidt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen