Colsaerts zakt naar vierde plaats, Pieters staat achttiende

© AFP

Nicolas Colsaerts is zaterdag op het Malaysian Open golf (EPGA/1.985.000 euro) in Kuala Lumpur van de tweede naar de vierde plaats gezakt. Hij noteerde een derde ronde in 72 slagen (par).

lbo

Colsaerts kende niet zijn beste dag. De 31-jarige Brusselaar had problemen om de bal na de afslag op de fairway te krijgen, waardoor hij steeds moest bijsturen. Na een bogey op het vierde hole lukte hij birdies op de holes acht en veertien. Op de holes vijftien en zeventien liep het echter fout. Colsaerts maakte aan het einde van zijn ronde nog een knappe birdie waarmee hij de par kon houden en op de vierde plaats staat.

Thomas Pieters speelde met uitzondering van een triple bogey op het zeventiende hole een zeer sterke ronde. De 21-jarige Nijlenaar stond tot het zestiende hole met zes birdies en een bogey achter zijn naam, waarmee hij in de top-10 klom. Op het zeventiende hole liep het echter fout, al hij kon de misser nog gedeeltelijk wegwerken met een birdie op het laatste hole. Met zijn ronde in 69 slagen stijgt hij zeven plaatsen naar nummer 18.

De Engelse titelfavoriet Lee Westwood staat nog steeds aan de leiding. De 40-jarige uit Worksop, die al 39 overwinningen achter zijn naam heeft staan, noteerde een derde ronde in 71 slagen. Mat zijn totaal van 202 slagen telt hij één slag voorsprong op zijn landgenoot Andy Sullivan. Colsaerts volgt op vijf slagen.