Limburg schenkt bijenhotel aan scholen

Alle basis- en secundaire scholen in Limburg krijgen van het Limburgse provinciebestuur een bijenhotel cadeau. Hiermee willen de provinciale instanties jongeren sensibiliseren voor het belang van wilde bijen en zo de bijenpopulatie doen stijgen. Gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove (SP.A) overhandigde vandaag de eerste starterskit met wilde bijen aan de Gemeentelijke Basisschool De Herik in Tongeren.

"Het is belangrijk om jonge Limburgers bewust te maken van het belang van de wilde bijen", aldus de gedeputeerde. "De situatie van honingbijen en wilde bijen verslechtert de laatste jaren in snel tempo. Nochtans zijn wilde bijen belangrijke bestuivers van wilde planten en van heel wat land- en tuinbouwgewassen. Wij bieden elke Limburgse secundaire en basisschool een gratis starterskit aan, waarmee we de bijen letterlijk en figuurlijk dichterbij brengen. Dit is trouwens perfect veilig, want wilde bijen zullen zelden steken of kunnen het zelfs niet."

Scholen kunnen hun starterskit online aanvragen via www.limburg.be. Het pakket bevat een duurzaam bijenhotel, een educatieve bundel en een zaadpakketje voor een blijvende bloemenweide. "In het bijenhotel kan je trouwens een zijluikje openen om de ontwikkeling van ei tot volwassen bij te volgen", aldus nog de gedeputeerde.

Meest gelezen