© Photo News

Kim Huybrechts verliest sublieme wedstrijd in Premier League Darts

Op de vierde speeldag in de Premier League darts heeft Kim Huybrechts (PDC-17) donderdag in het Noord-Ierse Belfast met 7-4 het onderspit moeten delven voor de Engelsman Dave Chisnall (PDC-9). Dat gebeurde na een sublieme wedstrijd, waarin beide spelers met exact hetzelfde hoge gemiddelde van 107,01 eindigden. Chisnall was accurater in het uitwerpen: 58,33 procent tegenover 36,36.

vml

In leg negen starte Huybrechts met twee 180 maximum worpen, waarna hij triple 20 en triple 19 wierp. Hij miste echter dubbel twaalf voor een 9-darter. Met zijn tiende pijltje haalde Huybrechts wel de leg binnen. In de vijfde leg had de 29-jarige Antwerpenaar ook al een 10-darter laten optekenen.

‘s werelds nummer een Michael van Gerwen leed zijn eerste puntenverlies. De Nederlander speelde 6-6 gelijk tegen Adrian Lewis (PDC-4). Van Gerwen stond zelfs dicht bij een nederlaag, maar kwam van 5-2 nog helemaal terug. In de stand blijft Van Gerwen leider. Huybrechts, die slechts één punt uit vier wedstrijden puurde, is negende en op één na laatste. Na de negende speeldag vallen de laatste twee in het klassement af.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten