Discotheken werken aan veilig uitgaan in Antwerpen

Acht Antwerpse clubs en discotheken hebben in het stadhuis het charter Quality Nights ondertekend. Met dit project willen ze samen feestgangers informeren over gezondheidsrisico's tijdens het uitgaan. Quality Nights is een groot succes in clubs in Brussel, Charleroi en Luxemburg. Ook enkele Europese steden hebben zo'n charter, zoals Barcelona. Antwerpen is de eerste Vlaamse stad die met Quality Nights van start gaat.

jatimmermans

Met de ondertekening van het charter engageren de clubs zich om tegen mei 2012 zes basisdiensten aan de bezoekers van de club of discotheek aan te bieden: getraind personeel, gezondheidsinformatie, condooms, gratis water, initiatieven voor veilig vervoer en beperking van het geluidsniveau.

Website

Begin mei gaat het project dan ook officieel van start met een website, een herkenbaar logo en initiatieven op de feestlocaties zelf.

De engagementsverklaring 'Quality Nights Charter' is een overeenkomst tussen de stad Antwerpen, de Vereniging voor Alcohol en andere Drugs (VAD), Vereniging Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg Antwerpen (CGG VAGGA) en de club- of discotheekuitbater.

SVW

Foto: Discotheek Noxx

Foto Bert Hulselmans

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER