© Belga

Tom Boonen in Parijs-Roubaix?: "Alleen mits mirakel"

Is Tom Boonen het witte konijn dat Patrick Lefevere voor Parijs-Roubaix alsnog uit de hoed tovert? "Neen", zegt de ploegmanager. "Tom start niet. Tenzij er een mirakel gebeurt. Hij verkent wel mee de Ronde van Vlaanderen, dat wel."

Hugo Coorevits

Nadat Marc Coucke maandagavond een tweet had verstuurd waarin hij Tornado Tom één procent kans gaf om te starten, namen de speculaties met windkracht tien toe. "We houden voor Tom Boonen alle scenario’s open", zette ploegleider Wilfried Peeters gistermiddag in De Panne een pokerface op. Hij bleef warm en koud blazen rond de kansen van zijn eeuwige kopman voor Parijs-Roubaix.

"Morgen (vandaag, nvdr.) rijdt hij met de kern voor de Ronde van Vlaanderen de laatste 150 tot 170 km. Vrijdag beslist hij of hij volgende week samen met de ploeg de stenen van de Hel verkent. Ik spreek over een verkenning, niet over een wedstrijd rijden."

Of heel die pantomime het midden houdt tussen een publicitaire stunt en teambuilding, weten we dus over twee dagen.

"De realiteit is dat Boonen na de eerste lange training van honderd kilometer ineens zelf een mogelijkheid zag, maar we zijn vandaag al een training verder", stelde Patrick Lefevere. "En die viel heel hard tegen. Boonen weer met de voeten op de grond. En de andere mensen ook. Eén procent kans betekent nog altijd dat er 99 procent kans is dat hij niet deelneemt. Als die ene procent er morgen 24 worden en volgende week 75, dan is dat wat ­anders. Maar we moeten vooral heel realistisch blijven."

Lees meer in uw krant

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen