Delhaize: ‘Rekken zullen vol liggen tijdens feestdagen’

De stakingen bij Delhaize, waardoor de rekken in heel wat winkels niet gevuld kunnen worden, doen het slechtste vermoeden voor de feestdagen. Toch is het bedrijf ervan overtuigd dat de winkels vol verse producten zullen liggen. ‘We hebben een noodplan klaar’, klinkt het.

Guy Stevens

De feestdagen zijn in de supermarkten met voorsprong de drukste dagen van het jaar. Mensen willen er massaal de meest verse producten kopen om een diner samen te stellen waar hun bezoek van achterover zal vallen. Daarvoor trekken ze massaal naar de lokale supermarkt, in de hoop daar alles te vinden dat ze nodig hebben.

Voor die verse producten konden ze de voorbije weken alvast niet terecht bij Delhaize, waar door stakingsacties in de distributiecentra in Ninove en Zellik heel wat rekken niet bijgevuld konden worden. Problematisch, zeker met de feestdagen in het vooruitzicht. ‘Maar sinds een tiental dagen gaat het al beter’, zegt woordvoerder Roel Dekelver in Het Laatste Nieuws. ‘We hebben een groot deel van onze achterstand ingehaald. Nog niet alles ligt er, maar 95 procent van ons assortiment toch wel.’

Voor de feestdagen verwacht Delhaize dan ook geen problemen, want de directie heeft een noodplan klaar. Door het inzetten van extra leveranciers en die rechtstreeks aan de winkels te laten leveren, zouden eventuele bijkomende stakingsacties geen roet in het eten mogen gooien, schrijft Het Laatste Nieuws.

Of er nog bijkomende stakingen komen bij Delhaize blijft voorlopig een vraagteken. De onderhandelingen tussen de directie en de vakbonden over de besparingen die de directie wilt doorvoeren zijn immers nog volop aan de gang.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer