© Photo News

Chris Froome naar ziekenhuis na val in Vuelta

Chris Froome (Team Sky) is woensdagavond naar een Spaans ziekenhuis overgebracht voor onderzoek. De Brit kwam ten val in de elfde etappe en kon geen kracht meer op zijn voet uitoefenen na de rit. Dat meldt zijn ploeg.

Wielrennen op Sportwereld.be

Froome kwam ten van na vijf kilometer in de zwaarste rit van deze Vuelta. Het leek zonder erg, hij stapte weer op zijn fiets, maar het duurde wel lang vooraleer de Tourwinnaar opnieuw de aansluiting maakte met het peloton.

In het slot moest Froome het hoofd buigen toen de andere favorieten versnelden en verloor hij ruim acht minuten op winnaar Landa. Froome kwam met een bebloede rechterknie over de finish. Over de aard van de blessure is nog niets bekend. Dat moet het onderzoek in het ziekenhuis nader uitwijzen.

Froome reageerde na de wedstrijd kort. ‘Het enige wat ik nog kon na die valpartij was in mijn eigen tempo rijden. Versnellen ging niet. Die valpartij heeft me veel krachten gekost. Ik kon daarna alleen nog maar aanklampen en overtuigde mezelf ervan dat ik de finish moest halen. Mijn ploeg heeft me ook enorm geholpen om in de wedstrijd te blijven. Ik heb op dit moment heel veel pijn en wil met een medische check-up meer duidelijkheid over mijn blessures.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen