Zeven reisbestemmingen voor echte Star Wars-fans

May the 4th be with you: woensdag 4 mei is zonder twijfel de hoogdag van de echte Star Wars-fans. Neckermann verzamelde zeven iconische reisbestemmingen, voor elke episode één. Op de vijf Europese en twee niet-Europese locaties waan je jezelf al snel een echte Master Yoda.

Episode I : The Phantom Menace (1999)

Voor de allereerste episode, The Phantom Menace uit 1999, trokken de makers naar het Whippendell Wood in het Verenigd Koninkrijk. Het bleek de geschikte locatie voor het bos van Naboo. Hier vond de eerste ontmoeting tussen Obi-Wan en Jar Jar Binks plaats.

© rr

Episode II : Attack of the Clones (2002)

© rr

In Attack of the Clones uit 2002 verschijnt de planeet Naboo voor het eerst ten tonele. Hier staat het paleis waar Anakin en Padme samen te zien zijn. Het binnenplein van dit paleis is gefilmd aan het Plaza de España in Sevilla (Spanje), terwijl de binnenkant van het kasteel zelf in het paleis van Caserta, Italie opgenomen is.

Episode III : Revenge of the Sith (2005)

De planeet Alderaan krijgen we te zien in Revenge of the Sith, de derde episode uit 2005. De planeet is de thuishaven van prinses Leia en is ook het decor voor de planeet waar senator Bail Organa en zijn vrouw wonen. De stilstaande beelden die Alderaan weergeven, zijn afkomstig van het Grindelwald in Zwitserland. Opvallend is dat de beelden stilstaand zijn en de filmploeg hier dus nooit is komen filmen.

© rr

© rr

Episode IV : A New Hope (1977)

A New Hope is de vierde episode die uitgebracht werd in 1977. Daarmee is deze episode ook de oudste. Het Tunesische Matmata en Ajim zijn belangrijke locaties voor deze film. Het stadje Ajim is het decor voor het huis van Kenobi. Matmata is dan weer de plaats die Lars zijn thuis mag noemen.

Episode V : The Empire Strikes Back (1980)

Voor de vijfde episode gingen de makers het meer noordelijk zoeken. De Hardangerjokulsen Gletsjer in Noorwegen vormt het decor voor de ijskoude Outer Rim planeet Hoth. Op deze planeet wonen de enge auntauns en wampa’s.

© rr

© rr

Episode VI : Return of the Jedi (1983)

De bossen van de maan Endor krijgen we voor het eerst te zien in episode nummer zes, Return of the Jedi. De film uit 1983 houdt fans tot op vandaag in de ban. Velen vermoeden dat de bossen van Endor gefilmd werden in het Redwoods State Park in de Verenigde Staten, maar de precieze locatie is hier niet gekend.

Episode VII : The Force Awakens (2015)

Afgelopen winter kwam Star Wars met een zevende episode: The Force Awakens. De slotscène met Luke Skywalker, the chosen one, speelt zich af op het Ierse Skellig Michael Island, een belangrijk eiland in de Ierse cultuur.

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer