Direct naar artikelinhoud
Update

Landskampioen Oranje Zwart verliest finale EHL

De hockeyers van Oranje Zwart hebben vandaag niet de gedroomde dubbel in de wacht gesleept. De landskampioen uit Eindhoven verloor de finale van de Euro Hockey League (EHL). De ploeg van coach Michel van den Heuvel boog op het eigen veld in Eindhoven na shoot-outs voor de Duitse ploeg Harvestehuder.

Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2. De uithaal van Bob de Voogd in de slotseconden had de Eindhovenaren alsnog de belangrijkste Europese clubtrofee kunnen bezorgen, maar keeper Tobias Walter keerde de inzet.

In de shoot-outs faalde Oranje Zwart opzichtig. Zowel Gabriel Dabanch, Robert van der Horst als Sander Baart miste. Michael Körper was wel trefzeker en hij bezorgde de Hamburgse ploeg bij zijn debuut in de EHL meteen de hoofdprijs.

Oranje Zwart was de beste ploeg in de eerste helft, maar tot doelpunten leidde dat niet. Baart, De Voogd, Jelle Galema en Dabanch misten kansen. Pas in de laatste minuut van het tweede kwart viel de eerste treffer. Mink van der Weerden zette de thuisploeg op 1-0 uit een strafcorner.

Na de rust volgde een doelpuntrijk derde kwart. Nicholas Spooner bracht eerst Harvestehuder langszij, Oranje Zwart nam vervolgens opnieuw voorsprong via Rob Reckers, maar wederom volgde een Duits antwoord. Körper benutte de vierde van een serie strafcorners. In het vierde kwart joegen de Eindhovenaren tevergeefs op de winnende goal.