Toch meer dan 15.000 bestuurders geflitst

In tegenstelling tot eerdere berichten blijkt toch bijna 4 procent van de automobilisten te snel te hebben gereden tijdens de zogenoemde flitsmarathon. Dat meldt de federale wegpolitie na de actie die liep van gistermorgen tot vanmorgen.

Aan de flitsmarathon hebben meer dan 700 politieagenten uit 131 van de 195 politiezones en van de federale wegpolitie deelgenomen. In totaal hebben ze 398.485 snelheidscontroles uitgevoerd met een mobiel radartoestel. Daarbij zijn 15.615 snelheidsovertredingen vastgesteld (3,9 procent) en 72 rijbewijzen ingetrokken. Let wel: de cijfers van de flitspalen zijn nog niet meegeteld, want die zijn nog niet beschikbaar.

Desondanks hebben heel wat bestuurders zich wél aan de snelheidsbeperkingen gehouden, geeft de politie toe. Volgens haar was dit ook het doel van de flitsmarathon: de bestuurders laten aanvoelen dat het inderdaad veiliger is op de weg als iedereen zich aan de snelheidsregels houdt.

"De actie is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen verschillende partners: lokale politie, federale politie en het BIVV",  zegt Michaël Jonniaux van de federale wegpolitie. "Ook de talrijke reacties van de bevolking bewijzen nogmaals dat een overgrote meerderheid achter dergelijke acties staan. We zijn alvast heel tevreden met de aandacht rond de snelheidsproblematiek en hopen hiermee het aantal slachtoffers terug te dringen."

Meest gelezen