American Apparel blundert opnieuw

© American Apparel

Het Amerikaanse kledingmerk American Apparel veroorzaakt na talloze incidenten in het verleden opnieuw controverse. Ditmaal was het een medewerkster die aan de alarmbel trok nadat ze gevraagd werd om een shirtje aan te trekken met een aanstootgevende tekst op, namelijk 'ask me to take it all off for the Black Friday sales'.

VVA

American Apparel kwam in het verleden maar al te vaak in het oog van een mediastorm terecht door hun seksistische reclamecampagnes, maar de laatste maanden bleef het verrassend stil. Tot nu. Een medewerkster mailde het magazine The Mary Sue over haar onvrede over de kleding die ze moet aantrekken op Black Friday, de dag na Thanksgiving die in Amerika traditiegetrouw met grote kortingen gepaard gaat.

De medewerkers werden immers gevraagd om een shirtje aan te trekken met de tekst 'ask me to take it all off for the Black Friday sales'. De medewerkster noemt de tekst aanstootgevend en weigert zichzelf bloot te stellen aan mogelijke ongepaste opmerkingen van klanten die een dergelijke tekst zou kunnen veroorzaken.

American Apparel verontschuldigt zich nu voor het incident en kondigt aan om de tekst met de ongelukkige woordspeling te vervangen door andere marketingslogans.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer