© TDK

© svh

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Dader schietpartij spoorloos, slachtoffer (51) niet meer in levensgevaar

De omgeving van de Bethaniënstraat in Mechelen is woensdagavond opgeschrikt door een schietpartij. Daarbij raakte een man van 51 gewond. Volgens de politie verkeert hij niet meer in levensgevaar. De dader is spoorloos.

Sven Van Haezendonck, Theo Derkinderen

Buurtbewoners werden woensdagavond omstreeks 21u30 opgeschrikt door lawaai op straat. Twee personen hadden een hoogoplopende ruzie. Volgens getuigen vielen daarbij op een gegeven moment drie schoten.

Daarbij werd een 51-jarige man, een autohandelaar die in de straat woont, twee keer geraakt. "Hij werd geraakt in de rechterarm en het linkerbovenbeen, en hij werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht. De man bevindt zich niet meer in levensgevaar", zegt substituut Peter Peereboom van de afdeling Mechelen van het Antwerpse parket.

De lokale politie kwam massaal ter plaatse.Politiemensen hebben voor het onderzoek een deel van de buurt afgezet, maar omstreeks middernacht werd alles opnieuw vrijgegeven.

De politie hield wel nog een oogje in het zeil, want de dader is na de feiten op de vlucht geslagen. Getuigen hadden de indruk dat beide personen elkaar kennen. "Van de dader ontbreekt momenteel elk spoor. Ook omtrent het motief tasten we nog in het duister", stelt substituut Peereboom.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER