© pdr

Twintiger zoekt interessante filerijders voor afstudeerproject

D. M. (22) uit Kontich wil samen met u in de file staan aanschuiven. Tenminste, als u een interessant fileslachtoffer bent. De student wil er zijn afstudeerdocumentaire van maken.

Kristin Matthyssen

D. is masterstudent Documentaire aan het RITCS in Brussel. Als eindwerk gaat hij een documentaire draaien over mensen die dagelijks in Belgische files staan. Keuze genoeg, zou je zo denken, want duizenden en duizenden Vlamingen krijgen hun deel van de ellende. Maar D. zoekt specifiek mensen die niet gefrustreerd zijn en hun tijd zinvol proberen te besteden.

"Ik ben er zeker van dat er in België filerijders bestaan die van de nood een deugd hebben gemaakt en doorheen de jaren een unieke tijdsbesteding hebben ontwikkeld in de dagelijkse files."

Wat zijn docenten van zijn afstudeerproject vinden? "Ze reageerden enthousiast, want volgens hen heeft nog geen enkele andere documentairemaker het fileprobleem op deze manier benaderd. Het wordt een documentaire die maximaal een uur mag duren en die ik zal maken met steun van mijn promotor. De mensen die willen meewerken, mogen dus gerust zijn dat het ernstig aangepakt wordt."

Lees donderdag meer in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER