© RR

Mechels kunstenaar Beniti Cornelis (70) overleden

De bekende Mechelse kunstenaar Benoit Cornelis is zondag op 70-jarige leeftijd overleden. Hij was al een tijdje ziek en was opgenomen in het Imeldaziekenhuis in Bonheiden.

wabo, svh

Als schilder en graficus stelde Cornelis tentoon in binnen- en buitenland, bijvoorbeeld ook in Nederland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Hij behoort tot een generatie Mechelse kunstenaars waar onder andere ook Frans Croes en Jean-Paul Laenen deel van uitmaakten.

Zijn schilderijen zijn abstract met figuratieve elementen en werden vaak omschreven als ‘onvoorbereid’. Ze ontwikkelden zich spontaan en werden onbewust gevoed door dingen die hij zag of hoorde. In 2014 werd zijn werk in Mechelen in het Hof van Busleyden nog eens onder de aandacht gebracht tijdens de tentoonstelling ‘Serendipity. De Kunst van het onverwachte.’

De uitvaartplechtigheid van Beniti Cornelis vindt in intieme kring plaats. Op zaterdag 26 augustus om 12 u wordt er in zaal Sint-Martinus in de Brugstraat in Rijmenam (Bonheiden) wel nog een hommage georganiseerd om hem te eren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER