Eddy Merckx: 'Was maar kleine ingreep'

© AFP

Wielerlegende Eddy Merckx heeft donderdag in het UZ Jette een kleine operatie aan het hart ondergaan. 'Het was maar een kleine ingreep en ik mag straks naar huis', liet Merckx aan Sporza weten.

Wielrennen op Sportwereld.be

Merckx werd geopereerd door cardioloog Pedro Brugada. 'Er werd geen stent of zo geplaatst. Het was gewoon een kleine ingreep om te voorkomen dat ik bloedklonters zou ontwikkelen door de combinatie van hartritmestoornissen en de lage bloeddruk', aldus Merckx.

Eerder vrijdag berichtten Het Laatste Nieuws en De Morgen over de hartproblemen van de vijfvoudige Tour-winnaar. Merckx voelde zich vorig weekend niet goed en had last van hartritmestoornissen en bloeddrukval. Merckx neemt al lang medicatie voor zijn hart. Hij heeft een heel lage hartslag, en kreeg enkele jaren geleden ook een pacemaker ingeplant.

Volgens getuigen had hij last van plotse bloeddrukdalingen, Het voorbije weekend zou hij onwel geworden zijn, en ook even het bewustzijn verloren hebben. Een verwarde Merckx zou niet meer geweten hebben hoe hij uiteindelijk in het ziekenhuis was beland.

Eddy Merckx ondergaat kleine hartingreep

Wielerlegende Eddy Merckx heeft donderdag in het UZ Jette een kleine operatie aan het hart ondergaan. "Het was maar een kleine ingreep en ik mag straks naar huis", liet Merckx weten.

Merckx werd geopereerd door cardioloog Pedro Brugada. "Er werd geen stent of zo geplaatst. Het was gewoon een kleine ingreep om te voorkomen dat ik bloedklonters zou ontwikkelen door de combinatie van hartritmestoornissen en de lage bloeddruk", aldus Merckx.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen