Rechtszaak tegen Quick wegens mensenhandel

© REPORTERS

De hamburgerketen Quick is door de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Dat schrijft De Tijd vrijdag.

kidr

Quick Restaurants, het bedrijf dat de Belgische restaurants beheert, is aangeklaagd in een grote zaak van illegale tewerkstelling, inbreuken op de sociale wetgeving en mensenhandel. De hamburgerketen zou haar restaurants hebben laten schoonmaken door personeel dat werd uitgebuit en moest werken in mensonterende omstandigheden.

Het Brusselse arbeidsauditoraat startte met het onderzoek in 2006. Bij verschillende controles in Quick-restaurants over heel België ontdekten sociale inspecteurs dat er gewerkt werd met schoonmakers die illegaal in ons land waren en werden uitgebuit. Ze waren aan de slag voor Brusselse schoonmaakbedrijven die werkten als onderaannemers voor Quick.

Het gerecht verzamelde feiten die zich uitstrekken van 2006 tot en met 2011. Quick probeert nu nog met een ultieme procedure voor het Hof van Cassatie de verwijzing naar de strafrechter te ontlopen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen