© Patrick Hattori

Grondverzakking in station door breuk afvoerbuis

De oorzaak van de grondverzakking op een van de perrons in Mechelen-Centraal is de breuk van een afvoerbuis. Dat is gebleken uit een onderzoek van experts.

Sven Van Haezendonck

Afgelopen dinsdag zakte een vrouw van zestig uit Bonheiden letterlijk door het perron van sporen negen en tien. De grond eronder bleek weggespoeld te zijn door de hevige regenval. “Door een greppel te graven, hebben onze mensen vastgesteld dat een stenen afvoerbuis voor het regenwater van de perronluifels gebroken is”, zegt woordvoerder Paul Van Aelst van de NMBS.

Daardoor spoelde het vele regenwater van eerder deze week ook grond mee. Die zocht zich een uitweg via een tijdelijke steunmuur voor de spoorbypass. Hoe de afvoerbuis beschadigd raakte, is voorlopig nog niet met zekerheid uitgemaakt. De spoorwegen houden verschillende pistes open.

“Mogelijk speelt de staat van het perron mee. Dat dateert net als de rest van het station uit de jaren vijftig. Het is duidelijk dat de geplande vernieuwing nodig is. Anderzijds kan er iets fout gelopen zijn bij het weggraven van grond die het perron stutte. Bij de werkzaamheden voor de spoorbypass is die vervangen door een tijdelijke beschutting”, legt Van Aelst uit. In januari van dit jaar was er ook al eens een grondverzakking in het station van Mechelen. Toen zonder veel erg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER