© AP

'Belgische arts heeft geen ebola'

De medewerker van Artsen Zonder Grenzen die donderdag in quarantaine werd geplaatst is niet besmet met ebola. Dat heeft een eerste bloedtest aangetoond. Het ging om het eerste echte risicogeval in ons land, zegt Sven Heyndrickx, woordvoerder van de FOD Volksgezondheid, vrijdag.

kidr

Donderdagmiddag was de medewerker een opleiding voor Artsen Zonder Grenzen aan het geven in Thurn & Taxis in Brussel toen hij plots onwel werd. Omdat hij pas teruggekeerd was uit een risicogebied, werd hij in allerijl naar het Brusselse Sint-Pietersziekenhuis overgebracht.

Vorige week werd in Oostende al een 13-jarige Guinees in quarantaine geplaatst, maar de jongen bleek malaria te hebben.'Deze man voldoet aan de drie voorwaarden van de categorie met hoog risico: hij komt terug uit één van de getroffen landen, is ter plaatse in contact gekomen met de ziekte én hij heeft koorts', aldus Sven Heyndrickx.Als de man vrijdag nog koorts heeft, wordt een bloedstaal genomen. Dan zou ten vroegste binnen twee dagen uitsluitsel komen over een eventuele besmetting.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER