© Photo News

Wereldkampioen Costa is populairste renner in peloton

Niet geletruidrager Vincenzo Nibali, maar wel Rui Costa, intussen al uit de wedstrijd wegens een longontsteking, is de meest populaire renner van de Tour de France. Hij ontving al het meeste post van fans, 440 berichten. Een andere Portugees, Tiago Machado staat op de tweede plaats.

vml

Tour de France op Sportwereld.be

In totaal werden, volgens de meest recente cijfers, al meer dan 1.000 berichten verstuurd naar 162 verschillende renners in de Tour. Wereldkampioen Rui Costa is de populairste met 440 berichten. Machado telt er heel wat minder: 104 en op de derde plaats zien we de Spanjaard Alejandro Valverde met 60 berichten.

Tony Gallopin is eerste Fransman met 40 berichten. De top vijf wordt vervolledigd door Thomas Voeckler met 25 berichten.

Ook vorig jaar bleek Costa de populairste. Toen ontving hij 285 berichten, een aantal dat hij nu al ruimschoots heeft overschreden.

Het is sinds 1992 mogelijk om de renners in de Tour brieven te sturen. Een mobiel postkantoor volgt de karavaan van etappe naar etappe, maar ook mailberichten kunnen via Docapost naar de renners verstuurd worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen