© Margo Tilborghs

Tomatenfestival in Arboretum Kalmthout

Traditiegetrouw bent u het eerste weekend van september, zaterdag 5 en zondag 6 september 2015, welkom op het tomatenfestival. Naast honderden verschillende tomatenrassen, verwelkomt het Arboretum dit jaar de aubergine als ‘special guest’.

Margo Tilborghs

Het tomatenfestival is een zuiderse afsluiter van de zomer, een weekend met een inspirerend programma over deze bijzondere groente. Op beide dagen is er een tentoonstelling met honderden verschillende tomatenrassen, en zijn er kookdemonstraties waarbij u na afloop zelf kunt proeven. Van vele zeldzame rassen zijn er zaden te koop. 'Special guest' is de aubergine, een minder gekende groente én familie van de tomaat, net zoals pepers, paprika's en aardappelen.

Bent u hobbytuinier en kweekt u thuis zelf uw eigen tomaten? Dan is op zondag de lezing door VELT-tomatenspecialist Lieven David iets voor u! U krijgt heel wat praktische tips, en na afloop kuntu bij Lieven David terecht met al uw vragen. Wie graag precies wil weten hoe zoet uw eigen tomatenoogst is, mag enkele tomaten meebrengen naar de stand van de tomatenzadenverkoop.

Programma

  • 10 tot 17 uur: tentoonstelling en zadenverkoop
  • 11 tot 16 uur: kookdemonstraties door VRT chef-kok Eddy Van Den Langenbergh, proeven van tomaten en brix-metingen
  • 14 uur: rondleidingen met gids door de arboretumtuin
  • Lezing op zondag 6 september
  • 13.30 tot 14.30 uur: 'Teelt van tomaten' door Lieven David (VELT)

Info: www.arboretumkalmthout.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER