© gva

Schupleer happening in Vorselaar

Al ruim 20 jaar zetten de vrijwilligers van Natuurpunt Vorselaar zich in om de natuurpracht van het Schupleer te beschermen. Op 6 september wil de vereniging de resultaten van haar beheerwerk onder de ogen van het grote publiek brengen. Dat gebeurt ter gelegenheid van de jaarlijkse happening aan de schapenstal aan de Dijkbaan in Vorselaar.

hhm

Op ‘Lokaal en Gezond’ zullen de bezoekers niet enkel terecht kunnen aan de kraampjes van de bio- en ambachtenmarkt. De hele dag door worden er begeleide natuurwandelingen door het Schupleer georganiseerd, waarbij de deelnemers eerst met een treintje door het gebied geloodst worden. Voor de gelegenheid wordt er ook een nieuw wandelpad geopend en is er een tijdelijke ponton over de Aa voorzien. Verder staan er demonstraties schapendrijven en vismonotoring op de Aa op het programma.

Wie liever fietst dan wandelt, kan deelnemen aan ‘Toeren om te Loeren’, een fietstocht die start aan de Schrans. In de schapenstal zelf loopt er een tentoonstelling waarop de realisaties van het Life-project in het Schupleer worden toegelicht. Voor een gezond hapje en drankje kan ieder terecht op het grote terras, waar kinderen zich kunnen laten schminken en een muzikaal duo voor de luchtige noot zorgt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER