Zijn behandeling kost een fortuin en dus springen BV’s in de bres voor zieke Max (6)

© if

© if

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Het lot van kleine Max (6) uit Humbeek, waar begin dit jaar een zeldzame hersenstamtumor werd vastgesteld, laat niemand onberoerd. De behandeling kost handenvol geld en daarom wordt op 24 september een grootse benefiet georganiseerd.

Dieter De Beus

Begin dit jaar wordt een zeldzame hersenstamtumor (DIPG) vastgesteld bij Max Hendrix uit Humbeek. Dokters in België kunnen hem niet helpen. De zoektocht naar een behandeling brengt het gezin Sterckx-Hendrix naar Frankrijk en Monterrey, Mexico.

De behandeling in Mexico slaat aan en de hoop keert terug. Maar de behandeling is peperduur, zo'n 250.000 euro. Het ziekenfonds voorziet geen terugbetaling en dus is alle hulp welkom. Dat begrepen de familie, vrienden en kennis van de het gezin als geen ander. De voorbije maanden werden onder de noemer ‘Steun Max’ al tal van initiatieven opgericht om geld in het laatje te brengen.

Tweedaagse benefiet

Tal van fuiforganisatoren schonken een deel van de winst aan Max, kledinglijn Ket. en de Kruitfabriek lanceerden een trui met opschrift ‘De Max Ket’ om de kleine jongen te steunen, tijdens het Golden Thursday-event op het vliegveld van Grimbergen wordt geld ingezameld en ook Park Tennis Klub Vilvoorde organiseert op 1 en 2 september een tweedaags event ten voordele van de kleine rakker. “Van een wereld die plots stilstaat naar een wereld die zachtjes opnieuw draait”, zo omschrijven de voorbije maanden van Max (6) en zijn familie zich best.

Udo en Sergio

Op 24 september volgt het orgelpunt met een grootse benefiet in basisschool De Mozaïek in Humbeek, het schooltje van Max. Tijdens de benefiet worden er gesponsorde fiets- en wandeltochten georganiseerd, maar ook randanimatie wordt voorzien. Zo zullen goochelaar Jéjé Magic en clown Gust instaan voor de kinderanimatie, is er een leuke breakdance workshop en zullen aanwezigen kunnen genieten van optredens van onder andere Udo, Nigel Williams, Sergio, The Love Compartment, Buckwood, en veel meer.

Foodtrucks staan in voor een hapje en drankje en er wordt ook een grootse veiling opgezet, waar je zal kunnen bieden op onder meer een gesigneerd T-shirt van Kim Clijsters, een gesigneerde voetbal van RSC Anderlecht, een luxe helikoptervlucht met champagne en een gesigneerde CD van Ali B.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen