PREMIER LEAGUE: Mirallas verpest terugkeer Moyes en Fellaini, Liverpool op titelkoers

© Reuters

© Craig Brough

thumbnail: null

In de Premier League heeft Arsenal een ruime zege gehaald bij Hull, het werd 0-3. Arsenal kon echter Everton niet afschudden in de strijd om de vierde plaats. De Toffees rekenden thuis immers af met Manchester United. Het werd 2-0 en Mirallas scoorde het tweede doelpunt. Fellaini bleef bij zijn terugkeer naar Goodison Park 90 minuten op de bank. Leider Liverpool won van Norwich en stevent af op de titel.

bertschrijvers

Arsenal wint zonder VermaelenHull was niet van plan de punten cadeau te geven aan Arsenal. Het koos meteen voor de aanval en kreeg al snel een grote kans via voormalig Zulte-Waregemspeler Jelavic. Szczesny kon met een knappe reflex redden.

Een weifelend Arsenal (zonder de geblesseerde Vermaelen) kwam er in het begin niet echt aan te pas, maar één flits van Ramsey bleek genoeg. De lichtvoetige middenvelder zette een mooie combinatie op die hij koel afwerkte. Arsenal ging rusten met een gevleide 0-1 voorsprong.

Ook na de rust waren The Gunners dodelijk efficiënt. Terwijl Hull met kansen bleef morsen scoorde Podolski twee keer uit evenveel kansen. 0-3 nog voor het uur, boeken toe dus. Giroud kon het verdict nog erger maken, maar zijn poging ging op de lat. Het bleef bij 0-3, Arsenal behoudt zijn vierde plaats en staat nu op één punt van Manchester City. City heeft echter 2 wedstrijden minder gespeeld.Mirallas scoort, Fellaini blijft op de bankArsenal moet echter nog achterom kijken want ook Everton won zondag zijn partij en staan op één punt van de Gunners. Voor Man United-trainer David Moyes en Marouane Fellaini werd het geen leuke terugkeer naar Goodison Park. Everton won met 2-0 en Fellaini bleef 90 minuten op de bank. De eindstand stond al na 45 minuten vast. Baines opende op het half uur de score vanop strafschop. Vlak voor de pauze maakte Mirallas er bijzonder fraai 2-0 van. United nam het balbezit voor zijn rekening, maar deed daar weinig weinig mee. Romelu Lukaku speelde een uitstekende partij als diepe spits bij Everton. Mirallas kreeg in de 94ste minuut een applausvervanging en zit al aan 8 assists en 8 goals in 32 matchen.In de stand blijft United maar verder wegzakken. Champions League-voetbal is verleden tijd, en David Moyes en de zijnen moeten zich nog reppen om Europa League te halen.Mignolet en Liverpool op titelkoers

Eerder deze namiddag won ook Liverpool zijn match. In een spannend duel met Norwich werd het uiteindelijk 2-3 voor The Reds. Liverpool staat nu 5 punten voor op Chelsea en staat dus heel dicht bij de titel. Lees hier het verslagUitslagen

Tottenham - Fulham 3-1West Ham - Crystal Palace 0-1Cardiff City - Stoke 1-1Newcastle - Swansea 1-2Aston Villa - Southampton 0-0Chelsea - Sunderland 1-2Norwich - Liverpool 2-3Hull City - Arsenal 0-3Everton - Man United 0-2Manchester City - West Bromwich Maandag