© Belga/AFP

Weer drie buitenlanders weg bij Oekraïense club

Drie buitenlandse spelers zijn deze week opgestapt bij de Oekraïense eersteklasser Volyn Lutsk omwille van de politieke instabiliteit in het land. Dat maakte het Russische nieuwsagentschap Itar-Tass vrijdag bekend. Ook bij heel wat andere clubs dreigen spelers met opstappen als de situatie in Oekraïne niet snel verbetert.

Volgens Itar-Tass gaat het om de Roemeense spelverdeler Eric Bicfalvi, de Braziliaanse middenvelder Ramon Lopes en de Nigeriaanse aanvaller Michel Babatunde. Volyn Lutsk, een club uit het zwaar getroffen Oost-Oekraïne en vorig seizoen de nummer twaalf in de competitie, gaf al aan dat het onderhandelt met Bicfalvi omtrent een mogelijke terugkeer.

Eerder deze week weigerden al zes buitenlandse spelers van topclub Shakhtar Donetsk en één speler van subtopper Metalist Kharkiv naar Oekraïne terug te keren na oefenwedstrijden in Europa. Bij Dinamo Kiev zijn er momenteel nog geen spelers opgestapt, maar onder meer aanvaller Dieumerci Mbokani (ex-Anderlecht en -Standard) liet al weten dat hij zo snel mogelijk weg wil uit de Oekraïense hoofdstad. Voormalig topspits en huidig Dinamo-trainer Sergei Rebrov hoopt dat zijn spelers toch nog van gedachten veranderen. ‘De spelers van Dinamo Kiev zijn professionals en respecteren hun contracten. Ik hoop dat de directie de middelen vindt om hen te overtuigen bij de club te blijven’, aldus Rebrov.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal