Sp.a Rupelstreek vindt ontslag politievoorzitter aangewezen

Sp.a Rupelstreek eist het ontslag van politievoorzitter Jeroen Baert (N-VA). Ze verwijten de politievoorzitter een eigengereid optreden in het dossier naar het onderzoek om de politiezone Rupelstreek te laten samengaan met Mechelen-Willebroek. Op de laatste politieraad was ook de CD&V-Rupel, bij mondde van Philippe van Bellingen (CD&V-Schelle) niet te spreken over de gang van zaken.

Jan Boey

Sp.a Rupelstreek zegt klaar en duidelijk te willen reageren tegen de publieke uitspraken over een mogelijke fusie met politiezone Mechelen-Wilebroek door Booms burgemeester en politievoorzitter Jeroen Baert (N-VA). "Ze zijn niet gedekt door de politieraad. Een fusie heeft zelfs nooit op de agenda van deze raad gestaan. Meer nog, Sp.a Rupelstreek is ervan overtuigd dat Jeroen Baert niet eens de steun heeft van alle andere Rupelburgemeesters", zegt Peter De Ridder, lid van de politieraad voor Boom één.

Peter De Ridder vraagt zich af of een fusie meer blauw op straat zal brengen en/of de inwoners van de Rupelstreek (nog) beter blauw op straat krijgen.Peter de Ridder besluit dat het politiecollege best een duidelijk signaal aan de bevolking geeft door Jeroen Baert niet langer als voorzitter van de zone te handhaven.

Op de laatste politieraad was ook de CD&V-Rupel, bij mondde van Philippe van Bellingen (CD&V-Schelle) niet te spreken over de gang van zaken. "Onze fractie distantieert zich hiervan volledig. Wij vinden het onaanvaardbaar dat een dergelijke operatie zonder enig overleg de wereld wordt ingestuurd en op gang wordt gebracht", zei hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER