© BELGA

“Broers van uitgewezen Djellza hebben zware feiten gepleegd en ouders laten alles op hun beloop”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) reageerde maandagavond in ‘Terzake’ op de zaak rond de 16-jarige ­Djellza uit Mechelen.

wver

Het meisje, dat al bijna haar hele ­leven in ons land woont, verzet zich tegen haar uitwijzing naar Kosovo. Ze zou ­normaal maandag in ­Zaventem op een vliegtuig worden gezet voor een niet-begeleide vlucht. Maar ze is sinds zaterdagmiddag ondergedoken.

“Ik heb die zaak heel grondig bestudeerd en het is geen makkelijk dossier”, geeft Francken toe. “Dit is zeer pijnlijk, zeker als het gaat over tieners en over een meisje dat perfect geïntegreerd is.”

“Ik ben aangeduid als staatssecretaris en het is mijn verantwoordelijkheid om de wet toe te laten passen. Je kan niet het meisje papieren geven en haar ouders niet. Ik zou die ouders dan dus belonen voor al die jaren illegaliteit en procedureslagen.”

“Er zijn ook andere, bijkomende bezwarende elementen”, zegt Francken. “Haar drie broers zijn in het Mechelse bekend voor zware feiten. Een van de broers is ook opgesloten in de gevangenis. Bovendien worden er vanuit de lokale politie ook vragen gesteld over de situatie in dat gezin, omdat er geen ouderlijk toezicht is en de ouders de situatie maar op hun beloop laten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER