© kma

© kma

© kma

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Waarom de sirene van Eurobeton urenlang loeide op zondag

Door een stroompanne in een hoogspanningscabine, loeide zondag de sirene van de firma Eurobeton in Massenhoven urenlang oorverdovend.

Kristin Matthyssen

Het was niet het eerste incident. De omwonenden zijn de overlast zat. Het enerverend geluid was tot twee kilometer in de omtrek hoorbaar. Gedelegeerd bestuurder Marc Muijres van Eurobeton uit de Vaartstraat in Massenhoven erkent het probleem en belooft beterschap.

“Om 6.30u zondagochtend was er een stroompanne in een hoogspanningscabine in Zandhoven”, legt hij uit. “Eerder tijdens die werkzaamheden aan de N14 gebeurde dit ook al eens in het weekend, met dezelfde gevolgen. Het gevolg van die stroompannes is dat onze eigen hoogspanningscabine ook zonder stroom valt. Bij de nieuwe types hoogspanningscabines lost het probleem zich vanzelf op, maar wij hebben een cabine van zo’n 50 jaar oud waarbij de zekeringen handmatig weer moeten worden opgezet.”

“Bij een stroompanne in onze cabine, treden de sirenes die wij op onze twee torenkranen hebben geïnstalleerd in werking. In het verleden werden wij geplaagd door koperdieven die de voedingskabels van deze torenkranen pikten”, vertelt Marc Muijres. “Zondag was ons personeelslid die de sleutel van onze hoogspanningscabine bezit gaan fietsen. Hij zat helemaal in Kortrijk toen hij om 14u op zijn gsm zag dat hij 22 gemiste oproepen had. Zelf was ik al voor 10 uur aan onze bedrijfssite, maar ik kon niets doen. De brandweer stond ook voor onze poort, maar je moet speciaal gediplomeerd zijn om met die krachtspanning te mogen werken.”

Marc Muijres begrijpt dat de zondag van veel Massenhovenaren daartegen vergald was. “We hebben maandag de sirenes op onze kranen zo ingesteld dat ze bij een stroompanne nog maar maximaal een half uur loeien.” (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER