Gitaarschool Zonder Notenleer treedt op

Gizon, de Gitaarschool Zonder Notenleer uit Sint-Katelijne-Waver, organiseert op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei haar vijftiende leerlingenconcert. Dit jaar vindt het plaats in cultuurcentrum De Mol in Lier.

Robyn Uytterhoeven

“Gizon bestaat al achttien jaar en het is al de vijftiende keer dat we een spetterend concert organiseren”, zegt organisator Jacques Motmans. Bij het ‘gizon’-concept kunnen muzikanten kiezen voor het bespelen van de akoestische, elektrische of basgitaar zonder notenleer te moeten volgen.

“In tegenstelling tot vorig jaar gaat het optreden dit jaar door in cultuurcentrum De Mol in Lier. Een leuk detail is dat een deel van het publiek zal geflankeerd worden door onze gitaristen, wat een soort uniek, muzikaal 3D-effect zal geven aan de luisteraars”, vertelt Motmans.

Vier jaar geleden startte de organisatie ook met de ‘pizon’, piano zonder notenleer. “Ook de pianisten leren hun instrument te bespelen op basis van akkoorden in plaats van noten. Zij zullen deze editie zo’n drie vierde van het concert meespelen”, vertelt Motmans.“Verder maken onder meer Jasper Publie van Bandits en zanger Dirk Cassiers uit Schoten hun opwachting.”

In totaal zullen er dit weekend meer dan 200 leerlingen optreden. “Voor de beginners gaat het om vier nummertjes en de tweedejaars spelen al bijna het hele concert mee. Het opdoen van een leuke podiumervaring is het belangrijkste”, klinkt het.

Het concert begint zowel vrijdag als zaterdag om 20u in CC De Mol in Lier. Tickets zijn ter plaatse verkrijgbaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER