Direct naar artikelinhoud
Zomer

De leukste winkels aan de Belgische kust

Boekhandel Corman in Oostende.Beeld rv

Tussen Knokke en De Panne ligt 67 kilometer vol leuke dingen, tot dat plezier rekenen we zeker ook winkelen. 

Tip van een kenner: Pied de Poule

Isabelle Arpin is een van de weinige ­vrouwelijke chefs in België die al een Michelinster in de wacht wist te slepen. Momenteel werkt ze druk aan haar eigen project, maar af en toe trekt ze naar Oostende, haar hometown de cœur zoals ze het zelf zegt. Ze woonde zelf achttien jaar in de koningin der badsteden, en heeft er nog altijd veel vrienden. Winkelen doet ze graag bij Pied de Poule (Van Iseghemlaan 88, Oostende): “Kleding voor hippe, mooie, elegante vrouwen. Een must.”

Tip van een kenner: Galerie BeauSite

Van 27 juli tot 5 augustus staat heel Oostende weer in het teken van Theater aan Zee. Luc Muylaert is artistiek leider van TAZ en kent de koningin van de badsteden op zijn duimpje. “Voor de schone dingen des levens trek ik graag naar Galerie BeauSite (Albert I-promenade 39, Oostende). Je vindt er vintage én hedendaagse kunst, er is een goeie keuken, en de bediening is vriendelijk. Het uitzicht is fantastisch. Bij mooi weer kun je tot aan de Thorntonbank kijken.”

Boekhandel Corman

Ooit was boekhandel Corman een instituut in ons land, met filialen in Oostende, Het Zoute en Brussel. De geest van Mathieu Corman (Wittenonnenstraat 38) leeft voort in Oostende, waar nog altijd een fijn aanbod te vinden is.

James

Nieuw in Nieuwpoort: dat is James (Albert I-laan 153/0004, Nieuwpoort), een multimerkenboetiek voor wie houdt van discrete luxe. U vindt er grote namen als Marni, Isabel Marant, Gerard en Joseph maar ook verfrissende labels als Raquel Allegra, Ulla Johnson en Roseanna. Als kers op de taart kunt u er ook terecht voor een personal styling door eigenares Sabine Van Praet. Zij baat overigens een deur verder nog kinderboetiek Basile uit.

Wouters & Hendrix

Begonnen als een pop-up, maar blijkbaar is het Wouters & Hendrix (Kustlaan 325, Knokke) zo goed bevallen in Knokke dat ze besloten om er te blijven. Sinds vorige zomer koopt u er hun juwelen het hele jaar door in de kleine maar smaakvolle winkel aan het einde van de Kustlaan.

James.Beeld rv

Passion4Wood

Op een boogscheut van het strand van Oostende spelen lichtsculpturen en lampen in hout de hoofdrol. Passion4Wood (Jules Peurquaetstraat 15, Oostende) verkoopt eigen ontwerpen, maar verdeelt ook andere merken, telkens in houtfineer. Iets nodig op maat? Ook dat is geen probleem.

Tip van een kenner: White Interiors

Sabine Van Praet achter multimerkenwinkel James weet niet alleen veel van mode, ze heeft ook een diploma architectuur op zak. De ideale gids om ons een tip in interieurland aan de hand te doen. Ze is erg enthousiast over White Interiors (Langestraat 55) in Oostende. “Mike Standaert houdt er in de oude garage van zijn ouders een vintagewinkel open waar je prachtige dingen op de kop kunt tikken. Van een Porsche uit de jaren 70 over Scandinavische vintage tot Belgisch en Italiaans design uit de jaren 50 en 60. Daar komen regelmatig mensen uit de beau monde over de vloer die op zoek zijn naar mooie stukken.”