© Sven Dillen

Een dag in het spoor van de jongste band op Pukkelpop: “Ouders zijn roadies”

De jongste band op Pukkelpop 2017 was Casual Trip, een Limburgs groepje tieners van 15 en 16 dat gisteren hun ding mocht toen aan de Jamcaravan van Villa Basta. Gisteren moest het nog bescheiden met drie nummers op een stukje Pukkelpopgazon.

malu

Casual Trip bestaat nog maar een paar maanden. Robbe Verheyden, Dean Driesen, Rob Swennen en Lena Thijs leerden elkaar kennen op de Hasseltse kunstschool Pikoh waar ze allemaal de richting muziek volgen.

“We zijn echte vrienden geworden en we trekken veel met elkaar op”, zegt gitarist Dean. “En nu willen we met Casual Trip heel veel gaan optreden.” Het bandje tieners deed mee aan een wedstrijd van Villa Basta en won. “We spelen eigen nummers want dat moest.” Waar tieners van 15-16 jaar dan zo al over schrijven? “Over onze levenservaringen, onze gevoelens,… Als tiener maak je best veel mee en daar schrijven we nummers over, maar we verpakken dat met diepzinnige teksten.”

© Sven Dillen

Voor alle bandleden is het meteen hun eerste bezoek aan Pukkelpop. “We mogen gratis binnen”, zegt Lena. “Alleen jammer dat we niet in de backstage mogen.”

Casual Trip speelt al regelmatig her en der in het land. “Wie er dan rijdt? Onze ouders zijn onze roadies”, lacht Robbe.

De mama van Lena, Sandra, bevestigt dat het een heel gedoe is. “Ze boeken maar concerten, maar wij moeten het altijd oplossen. (lacht). Daarom hebben we een WhatsApp-groepje opgericht met de moeders zodat we kunnen afspreken wie wanneer rijdt.”

De zenuwen spelen het kwartet een beetje parten, maar daarna sluiten de tieners hun allereerste set op het heilige gras van Pukkelpop netjes af. Misschien over een paar jaar op een ‘echt’ podium?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer