Musical '14-18' in première gegaan in Nekkerhal (album)

Zondagavond is de veel besproken musical van Studio 100 in première gegaan. '14-18' brengt een spektakel rond de Eerste Wereldoorlog, waarbij de tribunes bewegen zodat de toeschouwers de scènes heel intens kunnen ervaren. Voor de première zakten heel wat bekende Vlamingen af naar de Nekkerhal.

drombouts

De musical '14-18' vertelt het verhaal van een groep vrienden die geconfronteerd wordt met een verwoestende oorlog. De impact van de oorlog op de verschillende personages wordt in beeld gebracht, maar de ervaring voor de toeschouwer wordt vergroot doordat de tribunes zo'n 150 meter kunnen bewegen. Het speelvlak is ongeveer 2 voetbalvelden groot, bij intieme scènes wordt letterlijk ingezoomd, bij grootse, spectaculaire scènes neemt de toeschouwer wat afstand om het geheel beter te kunnen overschouwen.

'14-18' is een gezamenlijk project van Studio 100, Frank Van Laecke, Dirk Brossé en Allard Blom, het team dat ook instond voor de realisatie van de musical Daens, die een groot succes kende in 2008.

De première wordt door heel wat bekende Vlamingen bijgewoond, zoals mediafiguren Bart Kaëll en Luc Appermont, Eva Daeleman, Nicole en Hugo, Janine Bischops, Fred Van Kuyk, Paul Jambers en Pascale Naessens. Ook politici Eric Van Rompuy en Jean-Jacques De Gucht zijn aanwezig.

Foto Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER