© Margo Tilborghs

Organisatie haalt alles uit de kast voor laatste editie van de Bogerfeesten

De Bogerfeesten zijn aan hun 34ste en meteen ook laatste editie toe. Nog één keer geeft de organisatie gedurende drie dagen het beste van zichzelf. Daarna is het voorbij.

Margo Tilborghs

“De Bogerfeesten werden in 1982 opgericht door jeugdhuis Govio”, zegt voorzitter Kurt Van Den Bergh. “Al die jaren is het festival doorgegaan op het marktplein van Kalmthout, de centrale plaats in de gemeente. Vroeger was het plein een boomgaard, in de volksmond een ‘bogert’ genoemd. Zo ontstond de naam Bogerfeesten.”

Door de jaren heen stond een vrijwilligersteam garant voor de organisatie van het driedaags festival, met muziek op vrijdag en zaterdag en een familiedag op zondag. De organisatie wil terug naar het oorspronkelijke concept. “We hebben topjaren gekend, maar het wordt steeds moeilijker om zo’n festival te organiseren”, zegt Van Den Bergh. “Daarom hebben we besloten om terug naar de roots te gaan en opnieuw met iets kleins te starten. We hebben al enkele ideeën maar er is nog niets concreet uitgewerkt. Het zomerterras waarmee jeugdhuis Govio vorig jaar van start is gegaan, blijkt een succes te zijn. Misschien dat we dat verder gaan uitbreiden. Het is aan jeugdhuis Govio om te bepalen welke kant ze daarmee uit willen.”

Vanavond starten de Bogerfeesten met Was het nu ’80, ’90 of 2000? van Studio Brussel. “Het is een vaste waarde voor de start van onze feesten en het brengt veel mensen uit Kalmthout en omstreken op de been”, zegt de organisatie. “Op zaterdag zijn dj Mathy, D. Walkman, Frank en Stick van de partij. Het zijn allemaal dj’s uit Kalmthout die hun sporen verdiend hebben in het dj-milieu. Zondag is het gratis toegang voor iedereen. Alle gezinnen en jeugdbewegingen zijn dan welkom voor de volkspelen, de kinderanimatie en een barbecue. De feesten worden afgesloten met King Dalton, Fool House, Barking Bruce en Funk Rund.”

Tijdens het weekend kan de organisatie rekenen op een veertigtal losse medewerkers, onder wie veiligheidsmensen. Zij zorgen ervoor dat alles in goede banen wordt geleid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER