© BELGA

Yellow Tigers zijn zeker van behoud in World Grand Prix ondanks verlies

De Belgische volleyvrouwen behouden hun plaats in groep A van de World Grand Prix. De Yellow Tigers (FIVB 15) gingen zaterdag weliswaar met 3-1 onderuit tegen Brazilië (FIVB 3), maar kunnen niet meer worden ingehaald door hekkensluiter Duitsland (FIVB 11), met 3-0 verloor van China (FIVB 2) .

De Belgische volleyvrouwen behouden hun plaats in groep A van de World Grand Prix. De Yellow Tigers (FIVB 15) gingen zaterdag in het Turkse Ankara weliswaar met 3-1 onderuit tegen Brazilië (FIVB 3) maar kunnen in de stand niet meer worden ingehaald door hekkensluiter Duitsland (FIVB 11), dat eerder op de dag met 3-0 van China (FIVB 2) verloor.

Het team van coach Gert Vande Broek speelde tegen Brazilië, de olympisch kampioen, zijn achtste wedstrijd in de World Grand Prix. Gisteren/vrijdag boekte België een cruciale 3-1 zege tegen Turkije (FIVB 10). De setstanden zaterdag waren 13-25, 25-19, 25-16 en 25-18. Zondag volgt in Ankara nog een laatste treffen met Italië (FIVB 8).

De volleyvrouwen begonnen de World Grand Prix met drie nederlagen in het Russische Kaliningrad tegen Turkije (3-0), Rusland (FIVB 4, 3-0) en Nederland (FIVB 14, 3-1). Daarna verloren ze in het Chinese Macau van achtereenvolgens China (3-0), Brazilië (3-1) en Servië (FIVB 6, 3-2).

Gert Vande Broek zei vooraf dat hij het behoud wilde bewerkstelligen. Dit betekende dat de Tigers de twaalfde en laatste plaats moesten vermijden, wat dus is gelukt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer