Direct naar artikelinhoud

Mogelijk 7 nieuwe rechtszaken rond "bunga bunga"-affaire Berlusconi

Mogelijk 7 nieuwe rechtszaken rond "bunga bunga"-affaire Berlusconi

De voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi ziet mogelijk zeven aparte rechtszaken tegemoet voor het omkopen van getuigen om zijn naam te zuiveren in de zogeheten "bunga bunga"-zaak. Dat berichtte het Italiaanse nieuwsagentschap ANSA vrijdag.

De gewezen premier werd vorig jaar - al dan niet verrassend - vrijgesproken, nadat hij eerder in juni 2013 in eerste aanleg tot zeven jaar gevangenis en een levenslang verbod op een openbaar ambt was veroordeeld.

De 77-jarige Berlusconi werd ervan beschuldigd dat hij bij de wilde "bunga bunga"-feestjes in zijn villa seks met een minderjarige prostituee zou gehad hebben. Rechters hadden echter vermoedens dat hij getuigen van de verdediging had betaald om zijn vrijspraak te helpen verzekeren.

Een rechter in Milaan gaat nu na of er voldoende bewijs is om een nieuwe rechtszaak te starten tegen Berlusconi en 30 andere verdachten, onder wie deelnemers aan een talentenjacht op TV en andere genodigden van de feestjes van Berlusconi, voor het verhinderen van de rechtsgang.

Rechter Laura Marchionelli zei dat de zaak niet in zijn geheel aan de Milanese rechtbank kon worden behandeld. Documenten rond Berlusconi en zeven andere verdachten zijn gestuurd naar rechtbanken in Turijn, Pescara, Treviso, Rome, Monza en Siena, aldus ANSA. Marchionelli en de rechters in de andere steden die betrokken zijn, moeten nog hun beslissing over een mogelijke rechtszaak nemen.