Man steekt meisje en gooit kinderen uit raam

© DHNET

Een agressieveling heeft zaterdagnamiddag in Schaarbeek bijna twee kinderen van 6 en 8 de dood ingejaagd. De omstandigheden waren dramatisch: de man kreeg felle ruzie met zijn ex-vriendin en nam wraak door haar kinderen uit het raam te gooien.

Pieter Huyberechts

De vrouw heeft een dochtertje van acht en een zoontje van zes jaar, allebei in de woning op het moment dat de agressieveling - niet de vader van de twee - het huis betrad. Omstaanders bevestigen dat het al snel tot een hoogoplopende ruzie kwam tussen het gewezen koppel.

Er werd geroepen en getierd. Waarna de situatie pas helemaal escaleerde: de man haalde plots een mes boven en haalde uit. Of het zijn intentie was om de kinderen te raken, is nog niet duidelijk. Feit is dat hij het dochtertje raakte met zijn mes. Afhankelijk van de bron werd het meisje gestoken in de hals of de buik.

Wat daarop volgde, is gruwelijk: de man gooide het meisje uit het raam van de tweede verdieping. Enkele meters lager kwam ze terecht in het struikgewas. Terwijl de moeder samen met haar zoontje in volle paniek naar beneden spurtte, bleef de agressieveling tekeergaan. Ook het zoontje van 6 werd op de eerste verdieping uit het raam gegooid. Ook hij kwam in de struiken terecht.

De politie was onmiddellijk ter plaatse en kon de man arresteren. De dader heeft nog geen verklaringen afgelegd. De kinderen werden naar het ziekenhuis overbracht. De jongen zou inmiddels buiten levensgevaar zijn. Het meisje is er erger aan toe. De moeder verkeert in shock.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen