'Broer van leeuw Cecil is gezond en wel'

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

In Zimbabwe is ook de broer van de populaire leeuw Cecil gedood, zo meldt de Zimbabwe Conservation Task Force. Maar volgens onderzoeker Brent Stapelkamp lijkt de leeuw op basis van zijn gps-signalen nog gezond en wel. Eerder had Zimbabwe beperkingen aangekondigd op de jacht op groot wild.

jvt

'Met afschuw en verdriet hebben we net vernomen dat Jericho, Cecils broer, om 16 uur vandaag gedood is', meldt de ZCTF op Facebook. Maar dat bericht wordt tegengesproken door leeuwenonderzoeker Brent Stapelkamp. Volgens hem lijkt de leeuw nog in leven.

Zimbabwe heeft alleszins de wetgeving op de jacht verstrengd nadat een Amerikaanse tandarts de populaire leeuw Cecil had gedood. ‘Door het illegaal doden van de leeuw Cecil buiten het nationaal park van Hwange (...) op 1 juli zijn we genoodzaakt de wetgeving op de jacht buiten het wildpark te verstrengen’, aldus het bestuur van de nationale parken van Zimbabwe (ZPWMA).

‘De jacht op leeuwen, luipaarden en olifanten in de gebieden die grenzen aan het nationaal park van Hwange is met onmiddellijke ingang geschorst’, klinkt het.

Enkel een geschreven toelating van de nationale parken kan voor een uitzondering zorgen. De jacht op groot wild kan daar enkel met een schriftelijke toelating van de directeur-generaal en in aanwezigheid van het parkpersoneel. Dezelfde restricties gelden voor de jacht met de kruisboog.

Zimbabwe had vrijdag de uitlevering gevraagd van Walter Palmer, de Amerikaanse tandarts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen