“Kompany betrokken bij opstootje op training bij Manchester City”

© Photo News

Vincent Kompany raakte enkele weken geleden betrokken bij een opstootje op training bij Manchester City. De verdediger ging neus aan neus staan met Aleksandar Kolarov, uitgerekend de man die nu op zijn plek speelt bij de Citizens. Het was een incidentje dat je meer wel ziet in het voetbal, maar dat de anders zo bedachtzame Kompany erin betrokken raakte, toont dat hij niet helemaal goed in zijn vel moet zitten. Dat schrijft Daniel Taylor, Chef Voetbal van The Guardian, in een opiniestuk over de kapitein van de Rode Duivels.

wic

“Wat eerder nog niet uitlekte is dat Kompany betrokken raakte in een opstootje met Aleksandar Kolarov in de aanloop naar de Manchester derby twee weken geleden”, schrijft Taylor. “Niet dat dat de voorbereiding van City heftig verstoorde, en het was ook het type confrontatie dat je wel meer ziet in het voetbal - een te late tackle, wat gescheld en dan twee spelers die elkaar gaan opzoeken. Maar het was ongebruikelijk voor Kompany om bij zoiets betrokken te raken en het zou niet echt een verrassing zijn moest dit toegeschreven kunnen worden aan de stress rond zijn huidige situatie.”

Taylor bedoelt met die laatste zin dat de toekomst van Kompany bij Manchester City er niet per se rooskleurig uitziet. De kapitein van de Rode Duivels moest enkele dagen geleden geblesseerd het veld verlaten in de wedstrijd waarin hij zijn grote comeback had moeten maken en moet zich volgens Taylor maar al te bewust zijn van het feit dat de nieuwe trainer Pep Guardiola niet bang is om te breken met het verleden. Zo werden oudgedienden Joe Hart en Yaya Touré al afgeschreven door de Spanjaard.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen