Marieke Vervoort beschuldigt concurrente die goud pakte van bedrog

Rolstoelatlete Marieke Vervoort beschuldigt Canadese Stillwell van bedrog. Ze deed dat vanochtend bij Sven Ornelis en Anke Buckinx op Joe. Vervoort en haar kinesist hebben de wedstrijdbeelden van afgelopen zaterdag geanalyseerd en zijn tot de vaststelling gekomen dat de Canadese Michelle Stillwell, die goud veroverde, haar bovenlichaam op en neer bewoog. Opmerkelijk want in de T52 komen enkel atleten zonder rompstabiliteit aan de start zei Vervoort.

Het botert al langer niet tussen beide atletes. "Ze had me in Londen al pijn gedaan, op het podium. Zij had goud, ik zilver op de honderd meter. Zij steekt haar medaille onder mijn neus. En toen had ik al iets van ik moet die bitch met haar vier wielen op de grond zetten. Ik haal dan goud op de 100 meter. En dan in Lyon rijdt ze in mijn wiel. Het enige wat ik van haar gehoord heb achteraf, is op Facebook: Yes, tomorrow rerun without the Belgian", liet ze vorig jaar in het kader van een masterproef aan de Universiteit Gent optekenen.

En ook in De Morgen sprak ze vorig jaar al over de verzuurde relatie tussen de twee. "Zij noemt mij de Belgian Bitch, wat niet aardig is", zei Vervoort toen. Ze beschuldigde Stilwell er toen al van wel rompstabiliteit te hebben. "Zoals zij kan zitten, dat kan ik niet. Ik zou omvallen.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen