© rr

Islamkritische schrijver doodgeschoten voor gerechtsgebouw

In de Jordaanse hoofdstad Amman is zondag schrijver en journalist Nahed Hattar doodgeschoten voor een gerechtsgebouw. De man stond bekend voor zijn kritische visie op de islam, zo meldt het staatspersagentschap Petra.

svg

Hattar was onderweg naar het gerechtsgebouw omdat hij zich moest verantwoorden voor de publicatie van een cartoon op Facebook. Die veroorzaakte afgelopen maakt veel stennis omdat het om heiligschennis zou gaan.

Op de cartoon is te zien hoe een IS-strijder tussen twee vrouwen ligt in het paradijs en God om een glas wijn vraagt. Volgens Hattar wilde hij niet de islam maar Islamitische Staat uitlachen. De politie oordeelde daar anders over en arresteerde de Jordaanse schrijver.

Aanhanger van Assad

Vlak voor de schrijver zondagochtend het gerechtsgebouw kon binnengaan, werd hij geraakt door drie kogels van een onbekende schutter. Die sloeg op de vlucht, maar kon snel gearresteerd worden. Het is voorlopig onduidelijk wat het motief en de identiteit van de dader zijn.

Nahed Hattar was naast schrijver ook journalist voor verschillende Arabische kranten. De Jordaniër is openlijk aanhanger van de Syrische president Assad. Hattar stond bekend om zijn kritische houding ten opzichte van alle godsdiensten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER