Nacer Bouhanni maakt zondag comeback na knokpartij

© Photo News

De Fransman Nacer Bouhanni staat zondag aan de start van La Polynormande (1.1), een Franse semi-klassieker over 157 kilometer tussen Avranches en Saint-Martin de Landelles. Dat heeft de sprinter van Cofidis donderdag zelf bekend gemaakt via Twitter.

(belga)

De 25-jarige Bouhanni moest wegens een handblessure de afgelopen Ronde van Frankrijk aan zich voorbij laten gaan. In de nacht voor het Franse kampioenschap op 26 juni raakte hij slaags met enkele dronken personen en bezeerde hij daarbij zijn rechterhand. Hij werd meteen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij vier hechtingen kreeg. De volgende ochtend startte Bouhanni nog in het kampioenschap, maar gooide hij de handdoek op veertig kilometer van de aankomst. De Franse sprinter moest zich uiteindelijk laten opereren en gaf twee dagen voor de start van de Tour definitief verstek.

Vorig jaar schreef Oliver Naesen La Polynormande op zijn naam, een jaar eerder ging Jan Ghyselinck met de zege aan de haal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen