"Twin Peaks"-sequel dit najaar al in boekvorm

Fans van de cultreeks "Twin peaks" kunnen zich niet enkel verheugen op een nieuwe reeks volgend jaar. Medeschrijver en regisseur Mark Frost heeft een boek klaar dat dit najaar al uitkomt, zo meldt uitgeverij Flatiron Books. In "The secret history of Twin Peaks" knoopt hij naar eigen zeggen "alle losse eindjes aan elkaar".

Volgens de uitgeverij schetst het boek in 368 bladzijden een "gelaagde geschiedenis" van het programma en gaat het "dieper in op het mysterie, zodat fans voorbereid zijn op het nieuwe seizoen".

Het verhaal bouwt dus verder op de originele "Twin peaks"-reeks. Fans zouden 25 jaar na de laatste aflevering een antwoord krijgen op enkele prangende vragen. De tweede reeks eindigde in 1991 immers met een cliffhanger van jewelste.

Of fans van het eerste uur pas zullen kunnen inpikken bij de nieuwe serie na het lezen van het boek is onduidelijk. De trailer zou al enkele hints over het nieuwe seizoen bevatten.

Het aankondigingsfilmpje

"Helaas geen Bowiecameo"

Eerder raakte al bekend dat er nieuwe "Twin peaks"-afleveringen komen. De timing is nu ook definitief: volgend jaar wordt de nieuwe reeks uitgezonden op de Amerikaanse betaalzender Showtime.

In een interview met acteur Harry Goaz (Deputy Andy Brennan) in de Dallas Morning News laat die verstaan dat niemand minder dan David Bowie had toegezegd om een cameo te doen. De zanger overleed echter begin dit jaar. Hij was eerder te zien als agent Phillip Jeffries in de spin-off film "Twin Peaks: Fire Walk With Me".

Meest gelezen